Kontynuuj
Go

News and Upcoming Events

2014.10.29
DOW CORNING PUBLIKUJE SPRAWOZDZANIE ZA TRZECI KWARTAL 2014 O ZWIĘKSZONEJ SPRZEDAŻY ORAZ DOCHODZIE NETTO

Firma Dow Corning Corp. opublikowała dziś sprawozdanie za trzeci kwartal biezacego roku o osiągniętej sprzedaży, która wyniosła 1,52 miliarda $, co stanowi 7% wzrost w porównaniu z rokiem 2013. Osiągnięty dochód netto w wysokości 176 milionów $ stanowi wzrost o 49 % w porównaniu z wynikiem osiągniętym w trzecim kwartale 2013. Za cały rok Dow Corning's wykazał wzrost sprzedaży (4,54 miliardów $) oraz dochodu netto (476 milionów $) odpowiednio o 10% i 78 %.

Skorygowany dochód netto w trzecim kwartale 2014 wyniósł 318 milionów $, co stanowi wzrost o 58 % w porównaniu z rokiem 2013. Skorygowany dochód netto za rok 2014 nie uwzględniał wpływu instrumentów pochodnych, długoterminowych umów kupna-sprzedaży oraz ulg podatkowych związanych z dywidendami zagranicznymi. Skorygowany dochód netto za rok 2013 nie uwzględniał wpływu instrumentów pochodnych, długoterminowych umów kupna-sprzedaży, opłat z tytułu trwałego zmniejszenia wartości aktywów oraz wydatków związanych z restrukturyzacją. Dodatkowe informacje o wynikach końcowych Dow Corning:

Wyniki za trzeci kwartal

• Sprzedaż silikonów wzrosła w obu Amerykach, Chinach kontynentalnych oraz Europie
  • Najbardziej znaczący wzrost sprzedaży dotyczył silikonów stosowanych w opiece medycznej, branży opakowaniowej, elektronicznej, obiektach o wysokich parametrach wydajności oraz przemyśle transportowym.
 Q3 2014Q3 2013Zmiana20142014Zmiana %
Sprzedaż (w miliardach)1,52 $1,43 $7%4,54 $4,12 $10%
Dochód netto (w milionach)176 $117 $49%476 $267 $78%
Skorygowany dochód netto* (w milionach)109 $28 $294%318 $201 $58%
* Skorygowany dochód netto jest wskaznikiem standardu rachunkowosci innego niz GAAP, nie obejmujacym niektórych pozycji nadzwyczajnych. Uzgodnienie wskazników GAAP i innych standardów rachunkowosci podano w tabeli znajdujacej sie pod aktualnymi informacjami.

Komentarz J. Donalda Sheets'a, Wiceprezesa i Dyrektora Naczelnego firmy Dow Corning:

• "Sprzedaż Dow Corning wzrastała przez cztery następujące po sobie kwartały, co wskazuje, że strategia, którą obraliśmy, utalentowany zespół pracowników oraz nasza technologia gwarantują mocną pozycję pozwalającą osiągać wzrost spodziewany po liderze na rynku specjalistycznych produktów chemicznych."
  • "Produkty Dow Corning, utrzymujące się w czołówce tej branży, w połączeniu z naszymi możliwościami z zakresu globalnej produkcji oraz recepturowania, dały efekt w postaci rekordowej sprzedaży w segmencie silikonów w obecnym kwartale."
  • "W 2014 roku nasze produkty z segmentu polisilikonów produkowane przez Hemlock Semiconductor Group nadal osiągały świetne wyniki, jako że klienci współpracujący z nami w oparciu o długoterminowe umowy wciąż składali zamówienia na dostawy materiałów zarówno z zakresu półprzewodników jak i polisilikonów."

O Dow Corning
Firma Dow Corning (dowcorning.com) dostarcza rozwiązania pozwalające zwiększyć wydajność i zaspokoić różnorodne potrzeby ponad 25 000 klientów na całym świecie. Jako lider w dziedzinie silikonów, a także technologii i innowacyjnych rozwiązań na bazie krzemu, firma Dow Corning posiada w swojej ofercie ponad 7000 produktów i usług sprzedawanych pod markami Dow Corning® i XIAMETER® ( www.xiameter.com). Firma Dow Corning stanowi w równej częsci właśność Dow Chemical Company i Corning, Incorporated. Ponad połowa rocznej sprzedaży Dow Corning trafia poza Stany Zjednoczone.

O grupie Hemlock Semiconductor
Hemlock Semiconductor Group (hscpoly.com) składa się z kilku spółek typu joint venture stanowiących większościową własność Dow Corning Corporation. Hemlock Semiconductor to jeden z głównych dostawców krzemu polikrystalicznego oraz innych produktów na bazie krzemu stosowanych w produkcji urządzeń z wykorzystaniem półprzewodników oraz ogniw i modułów słonecznych. Hemlock Semiconductor działa od 1961 roku.

Użytkowanie naszej strony internetowej jest jednoznaczne ze znajomością naszej Polityki Poufności i akceptacją jej warunków.
©2000 - 2017 Dow Corning Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. Dow Corning jest zarejestrowaną marką Dow Corning Corporation. XIAMETER jest zarejestrowaną marką Dow Corning Corporation. We help you invent the future jest zarejestrowaną marką Dow Corning Corporation.